Mozgalmas december

Az év utolsó hónapja eseményekben gazdagra sikeredett szervezeteink életében

December 9-én hagyományos ádventi összejövetelünket tartottuk meg a Rejpál-ház falai között. Nem csak kötetlen beszélgetésre volt lehetőség a terített asztalok mellett, de karaoke is fokozta az est hangulatát. A résztvevőknek emellett lehetőségük nyílt felajánlásaikkal támogatni szervezeteink működését, jótékonysági célkitűzéseit. Kódexünk is leírja, hogy rendünk tagjainak a rend keretein kívül is törekednie kell, hogy értéket teremtsenek, hivatásukban, munkájukban helyt álljanak. E helytállás, értékteremtés elismeréseként december 16-án két tagunk is kitüntetésben részesült, Sopronért Emlékérmet vehetett át. Érdekesség, hogy egyikük a legrégebbi tagok közé tartozik, míg a másik díjazott idei új belépőnk. Hirschler Vilmos, városszerte elismert üvegesmester kezdetektől része legációnk életének, évtizedek óta meghatározó alakja a város iparos közösségének. Csányi László, idén lépett tagjaink sorába, gépjárműoktatói és sport tevékenységével érdemelte ki az elismerést.

A karácsony előtti hétvége sem telt eseménytelenül. Civil szervezetek közötti összefogás keretében, a Lions Klub soproni csoportjával együttműködve valósult meg a Csángó Ádvent elnevezésű rendezvény.  December 15-én a Szent István templomban, 16-án a Rejpál-házban tartottak koncertet gyimesi és moldvai csángók. A rendezvényeken befolyt több százezer forintból a csángó kultúra és iskolák támogatása valósul meg.

December 22. hagyományosan a jótékonyságról szól a borlovagrend életében. Idén Sopronban három szociális intézményt és a városplébánián keresztül rászoruló családokat támogattunk. az adományok átadására ünnepélyes keretek között székházunkban került sor.

Utolsó 2023-as eseményünk a december 27-én megtartott borszentelés volt a Szentlélek templomban. A szertartáson szép számmal résztvevő híveket a plébánia udvarán pogácsával, teával és forralt borral vendégeltük meg. A 2024- es év is mozgalmasnak ígérkezik, továbbra is arra törekszünk, hogy alapelveinket szem előtt tartva a borkultúra fejlesztése , a helyi borok jóhírének növelése mellett a jó ügyeket, a helyi közösségi, kulturális és gasztro-kulturális életbe bekapcsolódva szűkebb pátriánk javát is szolgáljuk.

Isten és a bor dicsőségére.

Mozgalmas december

IMG_5720
IMG_5721
IMG_5722
IMG_5723
IMG_5720 IMG_5721 IMG_5722 IMG_5723
Translate »