Június első péntekén különleges borkóstoló helyszínéül szolgált a soproni Rejpál ház. Villány egyik meghatározó borásza, Mayer Márton érkezett hozzánk egy maratoni borkóstolóval, mely során a legendás Mayer Kopárból is jutott a poharakba.
A Mayer család generációk óta kötődik Villány szőlészeti és borászati hagyományaihoz. Az ország legdélibb borvidékén kezdetben kettő, majd mára tíz hektáron folyik a gazdálkodás. A szőlészet-borászat mellett a család kiemelt figyelmet fordít a vendéglátásra is. A borkészítés során, szőlő fajtától függően mind a hagyományos, mind a modern eljárásokat bevetik a siker érdekében. És az említett siker bizony nem maradt el. A híres Kopár dűlőből – ahol bizonyítottan a római kor óta folyik szőlőtermelés-származó Mayer Kopár Cuvée 1998 -ban jelent meg először. E bordeaux-i házasítás valamennyi évjárata kiemelkedő élményt nyújt a borbarátoknak, azonban a 2011-es Kopár számos elismerés mellett büszkén viselheti az „MTA aranyérmes bora” címet is.
Június 7-én 50 lelkes érdeklődő várta a Rejpál -házban a kóstolót. Természetesen a bemutató során a vörösborok domináltak, de bevezetésként először fehérbor, -chardonnay és sauvignon blanc házasítás-, majd rozé került a poharakba. A borkostolót kétfogásos vacsora egészítette ki, ami Tóth Ferenc rendtársunk és barátai keze munkáját dicsérte. Először húsos rántottpalacsinta került az asztalra, majd sertésborda következett Budapest módra. A vacsora után hatodik tételként a legendás Kopár is a poharakba került.
Az est zárásaként Mayer Márton és fia három további tétellel egészítette ki a borsort melyek már a Mayer család legújabb borászgenerációjának munkáját dicsérik.