Lezajlott a második Sopborfest a Rejpál-házban

Idén május 17 és 19 között zajlott a Sopronfest keretein belül szervezeteink nyitott kapus rendezvénye, a Sopborfest, mely során mindhárom nap szórakoztató kulturális eseményekkel vártuk az érdeklődőket.

Gyakori mondás Sopronban, hogy ha fesztivál zajlik az meghozza az esőt városunk fölé. Ez idén is így történt, azonban a heves zivatarok és a szél ezúttal pénteki műsortervünket is alaposan átírta. Egy s más című gasztroszínházi előadásunkat, valamint és a bemelegítő stand up fellépéseket végül töröltük, azonban az esős idő ellenére is akadtak érdeklődők, akik Zach Zoltán rendtársunk értő vezetése mellett ismerkedhettek a Rejpál-ház és rendünk történetével. A szombati kedvezőbb időjárás már jóval több vendéget vonzott a Rezonátor társulat előadására a Fröccs és stand up című programra és Nagyhegyesi Zoltán Fölöttem az ég című lírai előadására. Fröccsteraszunk gyakorlatilag megtelt estére, az előadások szüneteiben, pedig Veres János rendtársunk tartott múltba tekintéssel egybekötött idegenvezetést a házban. Minden jó, ha vége jó és valóban, vasárnapra beköszöntött az igazi napsütés is. Móni és a Fehércsokik zenekar koncertjére megtelet udvarunk és az érdeklődők a Gasztroszínház Pár, pohár, ábránd című komédiájára is velünk maradtak, teraszunkra és a vasárnapi idegenvezetésekre pedig az esti órákban is érkeztek látogatók.

Rendi alapelveink között szerepel a közjó szem előtt tartása. Az ilyen és hasonló események is e nemes célt szolgálják, közösséget építve, néhány napra nyilvános kulturális és közösségi ponttá változtatva székházunkat.

IMG_9253
IMG_9251
IMG_9078
IMG_9019
IMG_9096
IMG_9286
IMG_9285
IMG_9085
IMG_9253 IMG_9251 IMG_9078 IMG_9019 IMG_9096 IMG_9286 IMG_9285 IMG_9085
Translate »