Sikeres volt az adománygyűjtés, mellyel soproni gyermekeken segítenek

850.000 forintot adományozott a kórház gyermekosztályának a Lions Club Sopron, a Rotary Club Sopron, valamint a Soproni Borlovagok és Borbarátok Egyesülete. A közös felajánlással a Soproni Gyógyközpont Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának Aranytallér Gyermekeinkért Alapítványát támogatták egy fontos küldetésben.

Egyedülálló összefogás jellemezte a lisztérzékenység szűrésére indított gyűjtést, melyet a Soproni Gyógyközpont szakemberei olyan fontosnak tartanak, hogy emiatt kértek segítséget a helyi jótékonysági szervezetektől. A felajánlásokkal együtt így már összesen 1.350.000Ft áll rendelkezésre, amiből el tudják kezdeni a munkát a szakemberek.

A szerdai adományátadón dr. Tóth Gergely, a Soproni Gyógyközpont Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa többek között egy előadást is tartott a résztvevőknek, ahol elmondta, miért is fontos a lisztérzékenység szűrése.

Dr. Tóth Gergely, a gyermekosztály osztályvezető főorvosa kiemelte: “A lisztérzékenység nevű betegséget szeretnénk szűrni a soproni nagycsoportos óvodások körében. Az ehhez szükséges gyakorlatilag egy csepp vérből történő tesztek megvásárlására fogjuk költeni ezt az összeget. A betegség gyakran tünetmentes formában zajlik, és a betegek mintegy fele nem érzékeli a később súlyossá váló betegséget. Az eleinte tünetmentes lefolyás miatt nem mennek el orvoshoz, így nem derül ki a betegség, vagy csak később. Ezért mint minden szűrővizsgálatnak, ennek is az lenne a lényege, hogy minél előbb kiderüljenek a betegségek, és minél előbb lehessen kezelni, még szövődménymentesen, így teljes életet tudnak élni a páciensek.”

A Lions Club Sopron, a Rotary Club Sopron, valamint a Soproni Borlovagok és Borbarátok Egyesülete egységes erővel lépett fel az ügyben.

Vörös Ákos, a Lions Klub Sopron elnöke elmondta:
“A három szervezetet együttesen kereste meg a főorvos úr, hogy valamilyen módon próbáljuk segíteni ezt a kezdeményezést, a lisztérzékenységnek a szűrését. Így mi összesen 850 000 Ft-tal tudjuk támogatni az alapítvány munkáját, ami elég lesz ahhoz, hogy el tudják indítani a programot. De miután 700 nagycsoportos gyermek van, akiket szeretnének szűrni, így további felajánlásokra lesz szükség. A Lions Klub Sopron tagjai teljes szélességgel támogatják a projektet. Ugyan első sorban a vakok és gyengénlátók azok, akiket kiemelten segítünk, de természetesen minden jó ügy mellé igyekszünk odaállni.”

Ahhoz, hogy a teljes soproni óvodás nagycsoportos korosztályt szűrni tudják, további felajánlásokra lesz szükség, amelyet a Soproni Gyógyközpont Csecsemő- és Gyermekgyógyászati osztályának Aranytallér Gyermekeinkért Alapítványa szívesen fogad.

Erzsébet kórház Sopron (Fotos by Griechisch Tamás)

ezgif.com-webp-to-jpg (1)
ezgif.com-webp-to-jpg (5)
ezgif.com-webp-to-jpg (2)
ezgif.com-webp-to-jpg (3)
ezgif.com-webp-to-jpg (6)
ezgif.com-webp-to-jpg
ezgif.com-webp-to-jpg (7)
ezgif.com-webp-to-jpg (4)
ezgif.com-webp-to-jpg (1) ezgif.com-webp-to-jpg (5) ezgif.com-webp-to-jpg (2) ezgif.com-webp-to-jpg (3) ezgif.com-webp-to-jpg (6) ezgif.com-webp-to-jpg ezgif.com-webp-to-jpg (7) ezgif.com-webp-to-jpg (4)
Translate »